شرکت پلیمر آریاساسول

جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور: طرح دفاعی پدافند غیر عامل منطقه پارس الگوی کشور است

طرح دفاعی پدافند غیر عامل منطقه پارس به عنوان الگوی صنایع حوزه نفت، گاز و پتروشیمی درکشور اجرا خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت پلیمر آریاساسول، محسن ساسانی در نشست بررسی و ارزیابی وضعیت پدافند غیر عامل تاسیسات نفت، گاز و پتروشیمی منطقه پارس که روز دوشنبه 28 آبان ماه 1402 با حضور شرکت‌ها یپتروشیمی منطقه پارس و به میزبانی آریاساسول برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت میلاد با سعادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار با اشاره به تصویب طرح دفاعی پدافند غیر عامل منطقه ویژه اقتصادی پارس اظهار داشت: طرح دفاعی پدافند غیر عامل منطقه وِیژه اقتصادی انرژی پارس با ساختاری جدید در سازمان پدافند غیرعامل کشور پیش‌بینی، طراحی و تصویب شده که ظرف چند روز آینده ابلاغ و پیاده سازی خواهد شد.

وی از اجرای طرح دفاعی پدافند غیر عامل منطقه پارس به عنوان الگوی کشور یاد کرد و گفت: در صورتی که اجرای این طرح در سطح منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس موفقیت آمیز باشد، این طرح در سایر پهنه‌های انرژی کشور مثل خارک، ماهشهر، چابهار، و جاسک نیز به اجرا در خواهد آمد.

جانشین رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور  با اشاره به بیست سالگی پدافند غیر عامل در کشور و شکل‌گیری و بازنگری قانون تشکیل این سازمان تصریح کرد: با توجه به ویژگی‌هایی که در قانون سازمان پدافند غیرعامل غیر از ماموریت‌‎های 5 گانه قبلی که در تعریف پدافند غیر عامل وجود داشت، یعنی افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب‌ پذیری، ارتقاء پایداری ملی، تداوم فعالیت‌های ضروری و تسهیل مدیریت بحران، سه نکته جدید نیز در قانون اضافه شده است که به عنوان ماموریت‌های جدید این سازمان به شمار می‌رود.

وی مدیریت و شناسایی تهدیدات جدید، حصول اطمینان از آمادگی دستگاه‌های اجرائی، تصریح مسئولیت‌ پدافند غیرعامل با دستگاه‌های اجرائی را سه گانه جدید قانون این سازمان بر شمرد و گفت: در قانون جدید حصول اطمینان از اقدام و عمل پیرامون اجرای دقیق مفاد قانون به عهده سازمان پدافند غیر عامل دیده شده است که باید دائما شرکت‌ها در این زمینه مورد ارزیابی قرار بگیرند.

ساسانی با اشاره به مهمترین تهدید و تهاجم در حوزه انرژی در زمینه سایبری اظهار کرد: سازمان پدافند غیر عامل مکلف است از کلیه شرکت‌های صنعتی در حوزه انرژی کشور ارزیابی امنیتی داشته باشد و حصول اطمینان نماید.

وی با اشاره به اینکه تجربه نشان داده 80 درصد از اتفاهای پیش آمده در کشور محصول عدم توجه به لایه‌های اولیه ایمنی است، گفت: توجه و دقت به لایه‌های اولیه ایمنی حوادث و حجم اتفاقات را شدیدا کاهش می‌دهد.

در ادامه این نشست سعید اسماعیلی مدیر مجتمع این شرکت در نشست بررسی و ارزیابی وضعیت پدافند غیر عامل تاسیسات نفت، گاز و پتروشیمی منطقه پارس ضمن اعلام آمادگی آریاساسول برای هرگونه ارزیابی در زمینه پدافند غیر عامل به عنوان الگوی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی گفت: مانورهای دوره‌ای و مطابق با پروتکل‌های سازمانی جهت ارتقاء آمادگی عمومی در زمینه‌های سایبری، شیمیایی، امنیتی را طبق نظامنامه آمادگی و رزمایش و نظام مصون‌سازی و عملیات پدافندی در آریاساسول را اجرا می‌کنیم.

اردوان فرزین‌پور مدیر HSE شرکت پلیمر آریاساسول نیز از انجام مطالعات پیوست پدافند غیر عامل برای پروژه جدید 300 هزار تنی این شرکت به منظور بهبود فضای دفاعی منطقه پارس پیش از اجرای این طرح یاد کرد و در ادامه گفت: آریاساسول به منظور حفظ آمادگی در برابر تهدید‌های احتمالی به صورت دوره‌ای و منظم هر هفته رزمایش‌های پیشگیری و مقابله با حوادث نشت مواد شیمیایی خطرناک، آتش‌سوزی و انفجار را با تجهیزات شرایط اظطراری بروز انجام می‌دهد و در ارزیابی‌های انجام شده به عنوان الگوی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مطرح بوده و خود را ثابت کرده است.